
- tak wynika z raportu międzynarodowej firmy doradczej Frost & Sullivan. Analiza przewiduje szybki rozwój branży wod-kan związanej z produkcją żwyności i napojów, prognuzując, że jej wartość w 2020 roku sięgnie 4,65 miliarda dol.
Z najnowszej analizy firmy konsultingowej wynika, że producenci żywności i napojów dostrzegli ekonomiczne korzyści we wdrażaniu rozwiązań pozwalających na zmniejszenie ilości wykorzystywanej wody i jej powtórne użycie. Zdaniem Pauliny Szyplińskliej, analityka Frost & Sullivan w zakresie środowiska, zaawansowane roziwązania w sektorze wod-kan dla producentów żywności i napojów zyskują na znaczeniu.
"Obecnie możemy zaobserwować trendy w kierunku coraz silniejszego rozwoju technologii wodnego recyklingu, szczególnie w rejonach zagrożonych jej niedoborami, jak Północna Ameryka czy Azja-Pacyfik" - podkreśla Szyplińska. Analityczka szansę dla rozwoju technologii związanych z gospodarką wodną i oczyszczaniem ścieków dostrzega zarówno na poziomie rozwiązań z zakresu inżynierii wody, jak i codziennego funkcjonowania firm.
(rw)
Kategoria wiadomości:
Z życia branży
- Źródło:
- edie.net

Komentarze (0)
Czytaj także
-
Pijmy wodę z kranu!
– Woda z kranu jest smaczna i bezpieczna, a potwierdzają to certyfikaty – taką optymistyczną informacją rozpoczęła konferencję prasową Dorota...
-
Hydraulika siłowa – jak poznać, że hydraulika siłowa w maszynach rolniczych...
Hydraulika siłowa jest fundamentem współczesnych maszyn rolniczych, od ciągników po specjalistyczne kombajny i ładowarki. Dzięki niej możliwe...
-
-
-
-
-