Powrót do listy wiadomości Dodano: 2012-12-17  |  Ostatnia aktualizacja: 2012-12-17
Producenci żywności przywiązują coraz większą wagę do oszczędzania wody
Producenci żywności przywiązują coraz większą wagę do oszczędzania wody
Producenci żywności przywiązują coraz większą wagę do oszczędzania wody

- tak wynika z raportu międzynarodowej firmy doradczej Frost & Sullivan. Analiza przewiduje szybki rozwój branży wod-kan związanej z produkcją żwyności i napojów, prognuzując, że jej wartość w 2020 roku sięgnie 4,65 miliarda dol.

Z najnowszej analizy firmy konsultingowej wynika, że producenci żywności i napojów dostrzegli ekonomiczne korzyści we wdrażaniu rozwiązań pozwalających na zmniejszenie ilości wykorzystywanej wody i jej powtórne użycie. Zdaniem Pauliny Szyplińskliej, analityka Frost & Sullivan w zakresie środowiska, zaawansowane roziwązania w sektorze wod-kan dla producentów żywności i napojów zyskują na znaczeniu.

"Obecnie możemy zaobserwować trendy w kierunku coraz silniejszego rozwoju technologii wodnego recyklingu, szczególnie w rejonach zagrożonych jej niedoborami, jak Północna Ameryka czy Azja-Pacyfik" - podkreśla Szyplińska. Analityczka szansę dla rozwoju technologii związanych z gospodarką wodną i oczyszczaniem ścieków dostrzega zarówno na poziomie rozwiązań z zakresu inżynierii wody, jak i codziennego funkcjonowania firm.

(rw)

Kategoria wiadomości:

Z życia branży

Źródło:
edie.net
urządzenia z xtech

Interesują Cię ciekawostki i informacje o wydarzeniach w branży?
Podaj swój adres e-mail a wyślemy Ci bezpłatny biuletyn.

Komentarze (0)

Możesz być pierwszą osobą, która skomentuje tę wiadomość. Wystarczy, że skorzystasz z formularza poniżej.

Wystąpiły błędy. Prosimy poprawić formularz i spróbować ponownie.
Twój komentarz :

Czytaj także