Reklama: Chcesz umieścić tutaj reklamę? Zapraszamy do kontaktu »
ABIS R&D
Powrót do listy komunikatów Dodano: 2013-02-15  |  Ostatnia aktualizacja: 2013-02-15
SZKOLENIA 2013

Szkolenia organizowane przez firmę JARS Sp. z o.o.

SZKOLENIA 2013

Serdecznie zapraszamy wszystkich chetnych na szkolenia organizowane przez firmę JARS Sp. z o.o.

Szczegółowe informacje oraz harmonogram szkoleń znajdą Państwo klikając w link: JARS Sp. z o.o. SZKOLENIA

Nasza oferta szkoleniowa skierowana jest do wszystkich tych, którzy praktycznie chcą się nauczyć postępowania z systemami jakości w swoim zakładzie oraz poszerzyć wiedzę o wybrane zagadnienia z sektora spożywczego i ochrony środowiska.

RODZAJE SZKOLEŃ

Oferujemy 2 rodzaje szkoleń:

1. szkolenia otwarte – kierowane do wszystkich zainteresowanych odbiorców i odbywające się w miejscach
zaproponowanych przez naszą firmę.

Do wyboru proponujemy 2 dogodne lokalizacje:

Łajski k/Legionowa – w siedzibie firmy
Katowice - w filii firmy

2. szkolenia u Klienta – przygotowane na potrzeby indywidualnego Klienta i prowadzone na miejscu w jego Firmie:

  • odbywają się na miejscu w zainteresowanej firmie - na podstawie naszego doświadczenia stwierdzamy, że daje to najlepsze efekty. Łatwiej dostosować termin oraz ilość uczestników. Łatwiej prześledzić prezentowane tematy na konkretnych przykładach w zakładzie i poznać co należy poprawić a co działa prawidłowo. Również przeprowadzanie warsztatów na stanowiskach pracy daje lepsze rezultaty. Dla pracownika przyzwyczajonego do swego miejsca, nawet trudne wymagania systemowe stają się jasne i proste.
  • są przygotowywane dla Klienta - zlecony temat jest przygotowywany pod kątem szkolonej firmy. Wykładowca zapoznaje się wcześniej z firmą i na tej podstawie przygotowuje prezentację i warsztaty. Uwzględnia się w nich specyfikę zakładu, strukturę zatrudnienia, strukturę wyposażenia, funkcjonujące systemy jakości, itd. Prezentacja poparta jest zdjęciami a podczas szkolenia przewiduje się dużą ilość czasu na dyskusję i pytania.
  • stałe koszty szkolenia - ilość szkolonych osób nie ma wpływu na koszt szkolenia. Jego wysokość zależy od czasu trwania i odległości.

ZAKRESY SZKOLEŃ

Bezpieczeństwo żywności :

  • znakowanie środków spożywczych, ogólne wymagania oraz szczegółowe wymogi prawne dla poszczególnych grup żywności np. dla mięsa i produktów mięsnych, mleka i produktów mlecznych, przetworów owocowo-warzywnych itp.,
  • substancje dodatkowe – nowe wymagania prawne
  • wymagania BRC, IFS, HACCP i weryfikacja ich funkcjonowania,
  • ocena funkcjonowania GMP, GHP, ISO:22000,
  • analiza sensoryczna żywności – szkolenie teoretyczne w połączeniu z warsztatami,
  • wykrywanie zafałszowań żywności,
  • aspekty prawne i metody oznaczania żywności GMO
  • kontrola zagrożeń mikrobiologicznych w różnych branżach przemysłu spożywczego

Ochrona środowiska:

  • prawne uwarunkowania gospodarki wodno-ściekowej w zakładach przemysłowych,
  • obowiązki przedsiębiorców wynikające z korzystania ze środowiska w świetle wymagań ustawy - Prawo ochrony środowiska,
  • gospodarka odpadami w przedsiębiorstwie - regulacje prawne,

Metody analityczne w laboratoriach:

  • metody klasyczne
  • chromatografia cieczowa
  • chromatografia gazowa

Nasi wykładowcy pozostają do Państwa dyspozycji również w mniej popularnych zagadnieniach sektora spożywczego oraz ochrony środowiska, których zakres jest do ustalenia w zależności od wymagań zainteresowanej firmy.

Kategoria komunikatu:

Realizacje, aplikacje

Dodał:
GBA POLSKA Sp. z o.o.
urządzenia z xtech

Interesują Cię ciekawostki i informacje o wydarzeniach w branży?
Podaj swój adres e-mail a wyślemy Ci bezpłatny biuletyn.

Czytaj także