Szkolenia organizowane przez firmę JARS Sp. z o.o.

Serdecznie zapraszamy wszystkich chetnych na szkolenia organizowane przez firmę JARS Sp. z o.o.
Szczegółowe informacje oraz harmonogram szkoleń znajdą Państwo klikając w link: JARS Sp. z o.o. SZKOLENIA
Nasza oferta szkoleniowa skierowana jest do wszystkich tych, którzy praktycznie chcą się nauczyć postępowania z systemami jakości w swoim zakładzie oraz poszerzyć wiedzę o wybrane zagadnienia z sektora spożywczego i ochrony środowiska.
RODZAJE SZKOLEŃ
Oferujemy 2 rodzaje szkoleń:
1. szkolenia otwarte – kierowane do wszystkich zainteresowanych odbiorców i odbywające się w miejscach
zaproponowanych przez naszą firmę.
Do wyboru proponujemy 2 dogodne lokalizacje:
Łajski k/Legionowa – w siedzibie firmy
Katowice - w filii firmy
2. szkolenia u Klienta – przygotowane na potrzeby indywidualnego Klienta i prowadzone na miejscu w jego Firmie:
- odbywają się na miejscu w zainteresowanej firmie - na podstawie naszego doświadczenia stwierdzamy, że daje to najlepsze efekty. Łatwiej dostosować termin oraz ilość uczestników. Łatwiej prześledzić prezentowane tematy na konkretnych przykładach w zakładzie i poznać co należy poprawić a co działa prawidłowo. Również przeprowadzanie warsztatów na stanowiskach pracy daje lepsze rezultaty. Dla pracownika przyzwyczajonego do swego miejsca, nawet trudne wymagania systemowe stają się jasne i proste.
- są przygotowywane dla Klienta - zlecony temat jest przygotowywany pod kątem szkolonej firmy. Wykładowca zapoznaje się wcześniej z firmą i na tej podstawie przygotowuje prezentację i warsztaty. Uwzględnia się w nich specyfikę zakładu, strukturę zatrudnienia, strukturę wyposażenia, funkcjonujące systemy jakości, itd. Prezentacja poparta jest zdjęciami a podczas szkolenia przewiduje się dużą ilość czasu na dyskusję i pytania.
- stałe koszty szkolenia - ilość szkolonych osób nie ma wpływu na koszt szkolenia. Jego wysokość zależy od czasu trwania i odległości.
ZAKRESY SZKOLEŃ
Bezpieczeństwo żywności :
- znakowanie środków spożywczych, ogólne wymagania oraz szczegółowe wymogi prawne dla poszczególnych grup żywności np. dla mięsa i produktów mięsnych, mleka i produktów mlecznych, przetworów owocowo-warzywnych itp.,
- substancje dodatkowe – nowe wymagania prawne
- wymagania BRC, IFS, HACCP i weryfikacja ich funkcjonowania,
- ocena funkcjonowania GMP, GHP, ISO:22000,
- analiza sensoryczna żywności – szkolenie teoretyczne w połączeniu z warsztatami,
- wykrywanie zafałszowań żywności,
- aspekty prawne i metody oznaczania żywności GMO
- kontrola zagrożeń mikrobiologicznych w różnych branżach przemysłu spożywczego
Ochrona środowiska:
- prawne uwarunkowania gospodarki wodno-ściekowej w zakładach przemysłowych,
- obowiązki przedsiębiorców wynikające z korzystania ze środowiska w świetle wymagań ustawy - Prawo ochrony środowiska,
- gospodarka odpadami w przedsiębiorstwie - regulacje prawne,
Metody analityczne w laboratoriach:
- metody klasyczne
- chromatografia cieczowa
- chromatografia gazowa
Nasi wykładowcy pozostają do Państwa dyspozycji również w mniej popularnych zagadnieniach sektora spożywczego oraz ochrony środowiska, których zakres jest do ustalenia w zależności od wymagań zainteresowanej firmy.
Kategoria komunikatu:
Realizacje, aplikacje
- Dodał:
- GBA POLSKA Sp. z o.o.

Czytaj także
-
O czym pamiętać, projektując energooszczędny, inteligentny dom na Śląsku?
Projektowanie nowoczesnego, energooszczędnego domu wymaga dziś znacznie szerszego spojrzenia niż jeszcze kilkanaście lat temu. Poza kwestiami...
-
Poprawa jakości wody w Szczecinie - Szczecińska oczyszczalnia "Pomorzany"
Europa jest wrażliwa na punkcie ochrony środowiska naturalnego, a „śmierdzący” problem Szczecina nieustannie nasilał się przez kilkadziesiąt lat....
-
-
-