Celem Konferencji jest przegląd najnowszych doniesień naukowych i badań z zakresu nauk o żywności i żywieniu. Zapewnienie wysokiej jakości produktów spożywczych oraz dbałość o prawidłowe odżywianie, stanowi wyzwanie zarówno dla jej producentów, jak i dla naukowców.
Podczas Konferencji zostaną poruszone zagadnienia związane z zapewnianiem odpowiedniej jakości i ilości żywności, jej produkcją i przetwarzaniem, a także kwestie dotyczące konsumpcji. Co więcej, w gronie ekspertów będziemy dyskutować o diecie współczesnego człowieka oraz jej wpływie na rozwój i wzrost liczby tzw. chorób cywilizacyjnych.
Do udziału w Konferencji zapraszamy pracowników naukowych, doktorantów i studentów zainteresowanych tematyką prawidłowego odżywiania, przetwarzania, jak i produkcją żywności.
Aby wziąć udział w konferencji należy zarejestrować się drogą elektroniczną poprzez formularz dostępny na stronie internetowej. Rejestracja odbywa się do 7 maja 2020 r.
Kiedy: 30.V.2020 r
Gdzie: Lublin
Organizatorzy: Fundacja na rzecz promocji nauki i rozwoju TYGIEL
Serdecznie zapraszamy do udziału w wydarzeniu. Szczegółowe informacje dostępne są na stronie: http://www.nutricib.pl/
(gz)
Kategoria komunikatu:
Z życia branży
- Źródło:
- Fundacja na rzecz promocji nauki i rozwoju TYGIEL
Czytaj także
-
Ile kosztują metale szlachetne w skupie?
Skup metali szlachetnych zyskuje na coraz większej popularności, stąd też wiele miejsc oferuje bardzo atrakcyjne ceny, dzięki którym można oddać...
-
Korzyści recyklingu dla środowiska naturalnego
Czy wiesz, że plastikowa butelka rozkłada się ok. 500 lat? Zamiast zalegać przez ten czas np. na wysypisku, w lesie lub na dnie oceanu, może...